13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Uncategorized ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ που καθιερώνεται από φέτος στις 4 Απριλίου στο μάθημα των Αγγλικών με τη καθηγήτρια τους κ. Ελένη Μπουκουβάλα, τα παιδιά της Δ τάξης συζήτησαν μεταξύ τους τι είναι η φιλοζωία, γιατί πρέπει να αγαπάμε και να βοηθάμε όλα τα ζώα, καθώς και τρόπους βοήθειας προς τα ζώα και ανέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Στη συνέχεια ζωγράφισαν και μέσα από αυτές τις ζωγραφιές δημιουργήθηκε μια ψηφιακή αφίσα για την  Πανελλήνια  Ημέρα Φιλοζωίας με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα.

Στο μάθημα των Αγγλικών με τη καθηγήτρια τους κ. Ελένη Μπουκουβάλα, τα παιδιά της Ε2 τάξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ουσία της έννοιας «φιλόζωος» και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας προς όλα τα είδη ζώων.
Οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν τις δικές τους πινακίδες και πρότειναν τρόπους βοήθειας στα ζώα που έχουν την ανάγκη μας.

Στο μάθημα των Αγγλικών με τη καθηγήτρια τους κ. Ελένη Μπουκουβάλα, τα παιδιά της Στ2 τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεάκια και ταινία στον διαδραστικό πίνακα με θέμα τα αδέσποτα ζώα και τις ενέργειες μας για να τα βοηθήσουμε ή να τους προσφέρουμε ένα σπίτι. Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε το γεγονός  ότι κάθε μέρα πρέπει να είναι μέρα αγάπης και φροντίδας προς τα ζώα, γιατί έχουν καθημερινά ανάγκη την αμέριστη προσοχή μας.

Related Post

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στα πλαίσια του αφιερώματος στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) στη σχολική μας μονάδα έγιναν οι παρακάτω δράσεις που βελτιώνουν και προάγουν την ψυχική υγεία και ευεξία των παιδιών.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝ

Την Παρασκευή 15-03-2024 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους χόρεψαν ανά τμήμα στο πραυάλιο παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και αναβίωσαν το “Γαϊτανάκι”. Καλές Αποκριές σε