13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Uncategorized,Ανακοινώσεις ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ”

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ”

Την Τετάρτη 03-04-2024 και την Πέμπτη 04-04-2024 οι μαθητές/τριες της  Α, Β, Γ και Δ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Στοματική Υγεία και Διατροφή» που διεξήχθη στο σχολείο μας από Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τις τροφές «φίλους και εχθρούς» των δοντιών και είδαν στην πράξη πώς γίνεται το σωστό πλύσιμό τους. Επίσης έγινε αναφορά στις παθήσεις των δοντιών και των ούλων που προκαλούνται, όταν είτε δεν τα φροντίζουμε σωστά είτε καθόλου. Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον λεγόμενο κανόνα των 5 που οφείλουν τα παιδιά να ακολουθούν (3 μερίδες φρούτων, 2 μερίδες λαχανικών σε καθημερινή βάση) καθώς και στην ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο, προκειμένου να έχουν πάντα ένα αστραφτερό χαμόγελο!

Ευχαριστούμε τους Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας για το πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που μας προσέφεραν!

Related Post

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Απαιτούμενα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣΕΠΙΣΚΕΨΗ Α ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ

Την Πέμπτη 18-04-24 οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο «Εργαστήρι Τέχνης» στη Χαλκίδα. Αφού αρχικά ενημερώθηκαν για τον χώρο αυτό, θαύμασαν τις δημιουργίες – κατασκευές (καράβια, κούκλες, μάσκες)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “ΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ”ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “ΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ”

Την Παρασκευή 23-02-2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Γ, Δ, Ε και Στ τάξης παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Τα Μικρασιατικά Βήματα στη Στερεά Ελλάδα», παραγωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Συνεδριακό