13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Uncategorized,Ανακοινώσεις,Συνεργασία με φορείς ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τη Δευτέρα 4/12/23 εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μόνιμους πυροσβέστες αλλά και μια  εθελόντρια επισκέφτηκαν το σχολείο μας όπου παρουσίασαν τον εξοπλισμό τους και τις δυνατότητες του πυροσβεστικού οχήματος.
Αρχικά, ανέφεραν τους κινδύνους της πυρκαγιάς και ακολούθησε  εκτενής συζήτηση με τα παιδιά για τους τρόπους που μπορούμε να προστατευτούμε σε περίπτωση φωτιάς αλλά και το πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μια τέτοια περίπτωση.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε όλος ο ατομικός εξοπλισμός των πυροσβεστών και οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τις απορίες τους σχετικά με αυτόν. Οι πυροσβέστες έβαλαν σε λειτουργία το πυροσβεστικό όχημα και οι μαθητές/μαθήτριες φόρεσαν τον εξοπλισμό τους και χρησιμοποίησαν την πυροσβεστική αντλία με τη βοήθειά τους.
Τέλος, όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ευχαριστήσαμε τους πυροσβέστες για την παρουσία τους στο σχολείο μας και εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας για τις υπηρεσίες τους και την αυταπάρνηση την οποία δείχνουν κάθε φορά που εκδηλώνεται μια  φωτιά.

Related Post

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το σχολείο μας, συνεχίζοντας τις δράσεις που σκοπό έχουν την ψυχολογική και συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών/τριών, υποδέχτηκε την Πέμπτη 15-02-2024 την ειδική ψυχολόγο από τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» κ.