13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Uncategorized,Ανακοινώσεις,Διδακτικές επισκέψεις ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στις 13 Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη, η  Δ΄  Τάξη του σχολείου μας, επισκέφτηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου. Στόχος τους … ένα μοναδικό ταξίδι στον αρχαίο  ελληνικό πολιτισμό.

Σ΄ ένα  μοναδικό κτίριο που αποπνέει πολιτισμό, οι άριστα καταρτισμένοι και ευγενικοί ξεναγοί,  με παιδαγωγική ευαισθησία και διδακτική μεταδοτικότητα, μας ξενάγησαν στους χώρους του μουσείου και μας παρουσίασαν τα εκπληκτικά εκθέματά του. Τα εκθέματα που θαυμάσαμε ήταν ενδιαφέροντα κι ο τρόπος προσέγγισής τους πολύ γοητευτικός. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν  στους χώρους του Μουσείου και γνώρισαν από κοντά εκθέματα που σχετίζονται με το μάθημα της Ιστορίας. Έλυσαν τις απορίες τους θέτοντας ερωτήσεις στην ξεναγό και θαύμασαν τη γεωμετρική, αρχαϊκή και κλασική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Είδαν  εκθέματα από τη συλλογή Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και πιο συγκεκριμένα τα ευρήματα που σχετίζονται με τον μυκηναϊκό πολιτισμό. Ήρθαν σε επαφή με τους θησαυρούς των βασιλικών τάφων των Μυκηνών, με διαδήματα, τοιχογραφίες, όπλα, σφραγίδες, κοσμήματα, προσωπίδες, επιγραφές, αγγεία, εργαλεία, αγάλματα, επιτύμβιες πλάκες κ.ά.

Αποχωρήσαμε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας με ευχάριστα συναισθήματα. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που το συνοδεύουν τα χαμόγελά μας στις φωτογραφίες μας,  στους κυρίους και τις κυρίες του μουσείου.

Η επίσκεψη στο μουσείο ήταν μια ακόμα ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν, αλλά και να θαυμάσουν οι μαθητές μας την αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την άψογη συμπεριφορά τους στο χώρο του Μουσείου!!!

Related Post

18ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ”18ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ”

Την Παρασκευή 05-04-2024 οι μαθητές/τριες της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τη Δευτέρα 4/12/23 εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μόνιμους πυροσβέστες αλλά και μια  εθελόντρια επισκέφτηκαν το σχολείο μας όπου παρουσίασαν τον εξοπλισμό τους και τις δυνατότητες του πυροσβεστικού οχήματος.Αρχικά, ανέφεραν