13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας Uncategorized,Ανακοινώσεις,Διδακτικές επισκέψεις ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ “ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ”

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ “ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ”

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, η Δ΄τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στα «Μανιτάρια Δίρφυς». Συντονιστές της εκδρομής υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί  Βακάλης Γρηγόρης  και  Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος. Τα «Μανιτάρια Δίρφυς» αποτελούν μια επιχείρηση που βρίσκεται στους Καθενούς Εύβοιας και η οποία παράγει και εμπορεύεται διάφορα είδη μανιταριών. Με την επίσκεψή τους οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δραστηριότητές της, την εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων που περιλαμβάνει τη δημιουργία και εκμετάλλευση του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα, καθώς και την παραγωγή μανιταριών Πλευρώτους και Λεντινούλα. Αφού ξεναγήθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή και συνιδιοκτήτη Μυκητολόγο κ. Λευτέρη Λαχουβάρη, παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής βρώσιμων μανιταριών καθώς και φαρμακευτικών μανιταριών.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να νιώσουν την ιδιαίτερη ενέργεια που έχει ένας χώρος που σφύζει από νέα μανιτάρια, τα οποία αναπτύσσονται σε συνθήκες φθινοπώρου και να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από την επαφή τους με γνωστά είδη μανιταριών (πχ Πλευρώτους – Pleurotus ostreatus, Λεντινούλα – Lentinula edodes, κλπ.) αλλά και με εξωτικά είδη (π.χ. Αρνάκι (Ερίκιο) – Hericium erinaceus, Κοράλλι-Hericium coraloides, κλπ.). Παρακολούθησαν με ενθουσιασμό όλα τα στάδια ανάπτυξης του μανιταριού και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα είδη σπάνιων μανιταριών, να μάθουν για τις ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητές τους και να θέσουν φυσικά, τις ερωτήσεις τους σχετικά με τα μανιτάρια. Στο τέλος,  δέχθηκαν με μεγάλη χαρά τη συσκευασία μανιταριών που τους πρόσφεραν οι υπεύθυνοι της μονάδας.

Related Post

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 6ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ¨ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 6ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ¨ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Μεγάλο ποσοστό των μαθητών/τριών του σχολείου μας που συμμετείχαν στον 6ο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων “Πυθαγόρας¨ πέτυχε να διακριθεί. Στον Διαγωνισμό που διεξήχθη στις 09 Μαρτίου 2024 το σχολείο μας συμμετείχε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, όπου και υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ιστορία ενός λόφου ξακουστού».

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ

Στο μάθημα των Αγγλικών με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κας Μπουκουβάλα Ελένης οι μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους, διασκέδασαν και έφτιαξαν Πασχαλινές κάρτες,  τις οποίες